Oběd

Nastartovali jsme pro vás novou budoucnost místa s bohatou historií

eMBe pivovar v ulici Na Klenici se nachází v budově bývalé barokní sladovny. Rozhodli jsme se zapomenutou tradici sladovny znovu nastartovat a otevřeli jsme zde eMBe pivovar – vaši Mladoboleslavskou pivní spojku. Místo setkávání které ve městě s bohatou kulturní historií i současností dosud chybělo.

Motorem vaší
restaurace je srdce

S láskou pijeme dobré pivo, jíme chutné jídlo, a to vše pro vás s vášní vaříme. Naše posádka má kromě nadšení a pracovitosti i další předpoklady pro to, aby se z eMBe pivovaru stala vaše oblíbená zastávka. Propojili jsme zkušené kuchaře, šikovného sládka, zaškolili příjemnou obsluhu a to vše zasadili do citlivě obnoveného prostoru s neokoukaným designem. Věříme, že se do prostředí, které jsme pro vás vytvořili, budete rádi vracet.

Náš příběh

Gastronomickou jízdu pro vaše chuťové pohárky naplánoval Luděk Novotný.

Svou profesionální kariéru začal v pražském hotelu Alcron. V roce 1992 nastartoval proslulý Golem catering s kterým objel doslova celý svět. Mimo jiné podával své speciality hostům na světové výstavě Expo v Hannoveru a na českých výstavách v Abu Dhabí a v Dubaji. Při domácích cestách pokrmy z jeho kuchyně jedli američtí prezidenti a britská královna. V roce 2010 úspěšnou firmu prodal a na chvíli zaparkoval ve Sportovní stáji Golem, kde se věnoval chovu koní. Zde si uvědomil, že i vzít zpátečku může znamenat posun. Motor ani nestihl vychladnout a již začal snít o dalším směru svých cest. O vlastním minipivovaru s restaurací. V roce 2017 ho okouzlila rozpadající se barokní sladovna, později továrna Günsburg, v Mladé Boleslavi. Znovu nažhavil motor, přízemí objektu během roku 2018 zrekonstruoval a v roce 2019 pro vás otevřel eMBe pivovar.

Menu pro vás sestavil šéf kuchař Karel Lukeš. Jedná se o vyústění celoživotní spolujízdy, společně s Luďkem Novotným založil již zmíněny Golem catering, kde působil jako šéfkuchař téměř 30 let. Další členové posádky jsou mladé naděje kuchařské rally Martin Pekárek, Petr Hendrych, Václav Jekosch a Daniel Staněk.

Pivo jako řemen pro vás vaří sládek Jakub Dušek. Nyní zrají v tancích a vybrušují svou chuť tyto typy:

Světlý ležák 12
Světlý ALE 10
Pšeničné pivo 11
Tmavý speciál 13
IPA 15

Autorem konceptu restaurace a jejího interiéru je Barbora Mluvková a Ivana Dušičková ze studia Konceptual.
www.konceptual.cz

Grafickou identitu vytvořila Andreea Bora.
www.andreeabora.com